Saturday, June 18, 2011

Anmeldelse av Shalimar - Pakistansk mat i nærheten av Sinsen.

S h a l i m a r T a n d o o r i - O s l o

Shalimar er en ikke altfor pretensiøs restaurant, med helt overkommelige priser og rimelig rause porsjoner.

Lokalet er relativt innbydende og det er som regel plass når du kommer

Prisene ligger på rundt 180-190 for en hovedrett. Du har også mulighet til å bestille take away fra Shalimar (dette er det mange som gjør forøvrig. Da er også prisene noe lavere).

Maten ser ganske innbydende ut og det er ikke noe miksmakeri, du får det du bestiller. Vi har vært der flere ganger og kvaliteten på rettene har faktisk variert noe. Men sist gang bestilte jeg (nummer 28). Lam tikka masala (madras style). Servitøren prøvde å si at madras var ganske sterkt, men for meg som tåler en dose chili, svarte jeg at det nok gikk veldig bra. Det resulterte i en passe sterk rett, for min del. Du som ikke tåler sterk mat, bør kanskje gå for en litt mildere versjon, selv om jeg ikke helt skjønner vitsen med det når det kommer til slik mat.

Akkompagnert av en tomat og agurk raita, mango chutney og ikke minst, deres HELT utrooolige Peshwari Nan, smakte dette rett og slett veldig godt. Jeg slo til og hevdet " at dette var det beste måltidet jeg hadde spist på Shalimar". Nå skal det sies at vi har vært der fire ganger, siden vi bor rett i nærheten. Den første gangen var helt OK, den andre ikke fullt så OK (her igjen dette med varierende kvalitet og smak), tredje gangen tok det seg litt opp og nå, den fjerde, gikk jeg strålende fornøyd hjem etter et velsmakende måltid som ble skylt ned med en Bangla øl. :) Nam nam. Og ja - bare nan brødet er verdt turen:) Det er heeelt himmelsk!

Så, er du i nærheten kan jeg godt anbefale deg en liten tur innom. Men styr for all del unna biffmiddag og slikt, det hører ikke hjemme på en pakistansk restaurant. Det er bare for å "please" norske ganer. Jeg sier ja til mer autentisk og krydret mat, enn bernaisesaus på paktistansk restaurant.

Kilder: weheartit.com og lwc-drinks.co.uk

No comments:

Post a Comment