Monday, December 19, 2011



B i f f m e d k o k o s n ø t t .

For english version - scroll down:)

Denne retten er hentet fra en Thailandsk kokebok. Opprinnelig heter retten Pra raam long song. Jeg har laget min egen versjon, med andre ord, ikke holdt meg helt slavisk til oppskriften. Om du vil følge oppskriften mer slavisk skal retten serveres med enten spinan eller kale...

Ingredienser (4 porsjoner).
8 dl kokosmelk
2 dl vann
Ca 1 kg kjøtt
1 ts soya saus
peanøtter etter smak og behag
6 sjalottløk
6 hvitløksbåter
ingefær, ca 2.5 cm
1 sitrongress
1 ts chilipulver
1 ts brun sukker
1-2 ts fiskesaus
Chili - både til pynt og til paste
lime
koriander (kan sløyfes).

Kok opp vann, soya saus, og mesteparten av koksmelken (resten skal du senere koke opp sammen med pasten) og peanøtter. Putt kjøttet i. La dette koke under lokk. Det skal kokes til det blir mørt.

Lag en paste av chili, hvitløk, s.løk, ingefær, salt og pepper, litt lime, chilipulver, sukker og litt fiskesaus. Blandes sammen med resten av kokosmelken. Kok opp. Bland deretter med kjøttet.

Ha i mer fiskesaus og sukker om det er ønskelig for smakens del.

Server med ris og pynt med koriander og strimler av chili. Hakk gjerne noen peanøtter opp som du kan strø over :)

Vel bekomme..:)

___________________________________________________________

Beef in coconutmilk.

You need.
1 kg beef, 6 shallots, chili, lime, ginger, chilipowder, soy sauce ( 1 tbs), fish sauce (1-2 tbs), brown sugar, some chili powder, 800 ml of coconutmilk and water.

Cilantro and peanuts to garnish.

Bring water, half the coconutmilk, soy sauce and whole peanuts to a simmer. Add meat. Let it boil for 1-1.5 hours under a lid, until meat is tender.

Make a paste from the shallots, chili, chilipowder, salt/pepper, lime, fish sauce, sugar......after it is done, blend it with the rest of the coconut milk, bring to boil, and the mix it with the rest. Let this mix boil for about 15 minutes.

Serve with rice.

No comments:

Post a Comment