H j e m m e l a g e t k e b a b .
En kyrdret opplevelse med smak av garam masala, chili og hvitløk.
Du trenger:
- pitabrød (evnt hjemmelagde)
- grønt (f.eks mais, salat, tomat, løk (rød/gul), agurk, mais+ det du eventuelt liker i kebab)
- kruspersille
- fersk chili
- fersk hvitløk
- chilipulver/garam masala/paprikapulver/cayennepepper/salt og pepper
Som seg se og bør, hører det med en sterk saus.
- hakkede tomater
- chilipulver, cayennepepper, paprikapulter og salt og pepper (litt etter smak og behag)
- fersk chili
Så er det kebabsausen - den hvite.- kesam (1 dl)
- naturell yoghurt (1 dl)
- majones (2 ss)
- hvitløk (ca 2-3 fedd)
- salt og pepper
- kruspersielle som pynt og litt kan du finhakke og røre inn i sausen.
Kjøttet.
Bruk karbonadedeig eller kjøttdeig.
Bland i garam masala ( det skal være mest av dette krydderet), kanel, salt og pepper, chilipulver og fersk hvitløk. Finhakk litt gul løk og bland i. Finhakk litt persille og bland i kjøttblandingen.
Du kan tre de på trespyd eller form de som du vil og stek i panna.
Serveres med salat og andre grønnsaker du liker, samt pita.
Vi synes i alle fall det var så godt at vi lagde det to ganger på ei helg:)
___________________________________________________________
Oppskriften kan du også finne her (mariannmat.wordpress.com) - vi har lånt den. Takk.
No comments:
Post a Comment