Saturday, February 2, 2013
Samosa med potet og koriander.
Frenetisk og lettere panisk lette vi etter en relativt rask forrett til en indisk aften med noen venner for litt tid tilbake. Vi kom over noen enkle samosa.
Deig:
Olje
Mel
Vann
Se an hvor mange som skal ha - om du bruker dette til en forrett holder det med 3-4 per stykk.Jeg lagde til sammen 18 stk. Brukte da mine yndlingsmål når det kommer til mat - en dæsj mel, en dæsj olje og en dæsj vann. Jeg brukte mer olje og vann, deigen skal bli smidig og glatt, samt at den etter litt heving ble ganske elastisk. Trill den ut i tre-fire pølser og del opp i like store biter. Disse kjevler du flate til de er ovale/runde.
Fyll:
Her kan du slippe fantasien løs.
Jeg kokte noen poteter. Blandet med rødløk og fersk koriander. Videre brukte jeg litt chilipulver, spisskummen, salt og pepper++ Her er det bare å krydre i vei med det du liker.
Legg fyllet midt i de ovale/runde bitene du har kjevlet ut og brett deigen over fyllet slik at det blir helt tett. Pensle med olje og stek i ovnen til de blir gyldne.Ca 220 grader i 15-30 min, dette avhenger av ovnen din.
Server gjerne med en enkel dressing.
Forslag til dressing:
Matyoghurt
Finhakket eple (jeg brukte et halvt rødt ett)
Koriander
Salt/pepper/limesaft og krydder etter smak.
Vi brukte denne oppskriften som inspirasjon.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment