Wednesday, November 13, 2013

Hjemmelaget syltet gresskar.




Godt som tilbehør til ulikt kjøtt. Tradisjonen i min familie er syltet gresskar til ribba juleaften.
Det smaker kjempedeilig og er litt søtt slik at det står litt i kontrast til resten av det litt salte maten.
Kan godt brukes til annet kjøtt også, f.eks elg eller kalkun.

Du trenger:
- gresskar
- eddik (vanlig eddik funker fint) - en dæsj
- vann (usikker om det skal oppi, men det funket fint) - også en dæsj
- sukker (eller annet søtningsstoff) - litt etter smak og behag
- fersk ingefær i strimler/finhakket e.l.
- nellikspiker (havnet ca 20 stk oppi)
- hel kanel ( 1 stk)
- ett laubærblad


Kok vann/eddik/sukker+krydder, skjær gresskar i terninger, kok sammen til det er mørt.
Det kokte litt for lenge hos meg, så det ble litt grøtete. Men forsøk deg frem med en kniv. Det skal være litt tyggemotstand. Når alt er kokt sammen putter du gresskarbitene i en rent og pent glass. Krydder o.l. kokes tilslutt sammen til en litt seig masse (tyknes) og siles ned i glasset.

Ferdig resultat!

Lagres kaldt :)

2 comments:

  1. Hei hei og takk for laget en lørdag i november i herskapelige omgivelser:)
    Fant endelig igjen bloggen din og klarte selvsagt ikke å vente med å kikke innom selv om jeg burde vært laaaangt under dyna nå.
    Så masse godt du lager og gode tips. Skal allerførst utforske rødkålen nå til jul.
    Venter spent på neste innlegg og skal sette meg ned en dag og klikke meg ennå lenger bakover:)

    Tusen takk for titten og riktig god jul.

    Hilsen Nina med bloggene ninagull.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Takk for laget selv. Det var en hyggelig aften!

    Har ikke sett denne før nå så da fant jeg ut at det var på tide å svare på kommentaren din.

    Håper du kan finne noe godt du kan lage. Alt er gjennomprøvd og jeg går god for alt her inne:)

    God jul til deg også!

    ReplyDelete