Thursday, July 3, 2014

Karamellisert svinekjøtt! =)

Denne retten fant jeg faktisk på Imgur. Link til orginaloppskriften (med litt flere detaljer på fremgangsmåte o.l.). 















Det er ikke mitt bilde! 

Fremgangsmåte (kort fortalt, se link for flere detaljer):
Du trenger følgende:
-svinekjøtt (avhenger av hvor sulten du er!)
- brunt sukker, cayenne pepper, litt salt og pepper og malt ingefær (blandes sammen i en bolle)
- fordel halvparten av krydet over kjøttet, brun kjøttet lett i en stekepanne før du putter det i ovnen. Ovnen skal forvarmes til ca 190 grader. La det stekes i ovnen i ca 25 minutter. Det er viktig at kjøttet ikke blir tørt, men at det blir saftig og godt!:)
- hvil kjøttet i ca 10 minutter, husk at det stekes litt da også...
- del i passe biter
- hakk løk i biter (rød eller gul) - stekes i olje, ha kjøtt og resten av krydderet i pannen. Om du synes det blir litt tørt og ønsker litt saus, kan du bruke litt av stekesausen (husker ikke ordet) evnt. litt vann.
- server gjerne med ris og hakk litt vårløk opp som pynt! 
- om du ikke ønsker de fullt så sterkt, kan du bytte ut cayenne med paprika, men da synes jeg retten mister litt av sjarmen, samt vinen kommer heller ikke til sin rett om du gjør det. 

Velbekomme.

Drikkeforslag:
Oma Barbera d'Alba 2012

No comments:

Post a Comment