Da var det 2015. Forhåpentligvis står det masse godt på menyen i år også. Nyttårsaften ble feiret i ro og mak med nydelig kalkunbryst. Langtidsstekt over 3-4 timer. Appelsin/chilisaus etter inspirasjon fra ulike blogger. Litt egen vri på sausen og suksess!
Oppskriften på sausen:
- fres 2 sjalottløk i smør til mykt.
- press to appelsiner. Ca 2 dl.
- finhakk litt chili og ha i.
Kok i ca 15 min.
- kyllingkraft e.l. Jeg jukset og brukte buljongterning og stekesjy fra kalkunen.
- rør inn en passe mengde creme fraiche mot slutten.
- salt/pepper etter smak.
- fres 2 sjalottløk i smør til mykt.
- press to appelsiner. Ca 2 dl.
- finhakk litt chili og ha i.
Kok i ca 15 min.
- kyllingkraft e.l. Jeg jukset og brukte buljongterning og stekesjy fra kalkunen.
- rør inn en passe mengde creme fraiche mot slutten.
- salt/pepper etter smak.
Fin saus til kalkun/kylling/svinekjøtt.
No comments:
Post a Comment