Entrecote med ovnsbakt fennikel, asparges og fløtegratinerte poteter.
Du trenger biff (vi valgte entrecote på grunn av det er ganske saftig). Fennikel og en bunt asparges.
Bak fennikelen på 225 grader i ca 25 minutt (sjekk at den ikke blir brent underveis), og asparagesen skal vel ikke koke skikkelig, men forvelles ett par minutter. Potet får du kjøpt i pakke (eventuelt kan du lage hjemmelaget)...pynt med det du måtte ha for hånde. Kjøpte inn spirer som vi strødde over....lagde også en god hjemmelaget sjysaus. Kan gi vekk grunnoppskriften, men min lille "kokkehemmeliget" får du ikke, det vil si prikken over i'en må du finne selv:P
Buljong (brukte oksekjøtt buljong), koker opp, finhakket sjalottløk og tilsatte krydder etter smakt (litt hvitløk, salt og pepper). Namnam, du kan bruke kulør om du vil ha den mørkere, eller la den være som den blir.
Biffen steker du litt som du ønsker, jeg pleier å steke i panne, burde vel kanskje puttet den i ovnene og latt den hvile osv osv. Men det er det ikke alltid man har tid til. Snur den som regel når blodet pipler opp. Det spør hvor godt/dårlig stekt du liker de. Du kan gjerne kjøre pannen på full skuv først, og skru varmen ned etterhvert, slik at den ikke blir brent. Krydre etter smak, salt pleier jeg som regel å ha på i moderate mengder eller helt mot slutten.
Smakte veldig bra og gjestene var veldig fornøyde=)
PS: bakt fennikel smaker MYE bedre enn i annen tilstand. Du får frem den gode anis-smaken. Smaker også bra som snacks=) Naaam!
Du trenger biff (vi valgte entrecote på grunn av det er ganske saftig). Fennikel og en bunt asparges.
Bak fennikelen på 225 grader i ca 25 minutt (sjekk at den ikke blir brent underveis), og asparagesen skal vel ikke koke skikkelig, men forvelles ett par minutter. Potet får du kjøpt i pakke (eventuelt kan du lage hjemmelaget)...pynt med det du måtte ha for hånde. Kjøpte inn spirer som vi strødde over....lagde også en god hjemmelaget sjysaus. Kan gi vekk grunnoppskriften, men min lille "kokkehemmeliget" får du ikke, det vil si prikken over i'en må du finne selv:P
Buljong (brukte oksekjøtt buljong), koker opp, finhakket sjalottløk og tilsatte krydder etter smakt (litt hvitløk, salt og pepper). Namnam, du kan bruke kulør om du vil ha den mørkere, eller la den være som den blir.
Biffen steker du litt som du ønsker, jeg pleier å steke i panne, burde vel kanskje puttet den i ovnene og latt den hvile osv osv. Men det er det ikke alltid man har tid til. Snur den som regel når blodet pipler opp. Det spør hvor godt/dårlig stekt du liker de. Du kan gjerne kjøre pannen på full skuv først, og skru varmen ned etterhvert, slik at den ikke blir brent. Krydre etter smak, salt pleier jeg som regel å ha på i moderate mengder eller helt mot slutten.
Smakte veldig bra og gjestene var veldig fornøyde=)
PS: bakt fennikel smaker MYE bedre enn i annen tilstand. Du får frem den gode anis-smaken. Smaker også bra som snacks=) Naaam!
No comments:
Post a Comment