Thursday, January 26, 2012

Hjemmelaget korianderchutney :)

Hjemmelaget korianderchutney.


Etter å ha laget denne på indisk matkurs, ble jeg inspirert og tenkte jeg kunne lage litt som jeg kunne oppbevares i kjøleskapet. Det tar ganske kort tid å lage også:) Her kan du finne Masala Magic's oppskrift på chutney, merk at den er laget av mynte, men du kan bytte ut mynte med koriander, så i bunn og grunn er det akkurat samme oppskrift.

D u t re n g e r :
En halv bunt koriander (en god dæsj med andre ord).
1-2 hvitløksfedd
2 ss kokosmasse
litt salt
3-4 ss sitronsaft eller limesaft
1 ts spisskummen frø ca - spisskummen er utrolig godt!
(du trenger ikke knuse dem, litt etter smak og behag)
1/2 ts sennepsfrø ( jeg brukte ikke det, men det står i oppskriften).
2 Serrano chili (eller annen grønn chili)
løk (ca 100 g).
0.5 dl vann

Serrano chili


Kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin eller en blender. Her er resultatet.
Dette kan du oppbevare kjølig i ett par uker:) Men som du ser, ble det ikke store porsjonen, denne holder maks til fire personer, så skal du lage til flere må du bare kjøre på med ekstra av alt.

Om du synes det blir for sterkt kan du ha i litt sukker eller litt mer kokosmasse, men samtidig denne chutneyen er ganske kraftig på smak og det gjør ikke noe om du lar den være litt sterk. Du kan eventuelt lage en mangochuntney eller myntechutney for å dempe det sterke noe. Oppskrift på dette kommer senere, jeg må bare lage det først:)

Du trenger ikke nødvendigvis å bruke denne til indisk mat, den funker også til lys fisk, eller som en dipsaus til småretter. Litt etter smak og behag.

Her kan du lese mer om koriander chutney:=)

Kilder:
http://www.masalamagic.com/UserCms/RecipeDetail.aspx?RI=32&HL=19
http://norecipes.com/blog/2009/07/04/green-chutney-recipe-coriander-chutney/

Bilder:
Meg selv
Photobucket (søkte etter Serrano chili)

No comments:

Post a Comment