Du vet hva du bruker det til.
Personlig, ikke kjempe fan av surkål, men lager man det selv smaker det mye bedre, det er faktisk hevet over enhver tvil. Enkelt å lage er det også.
Du trenger følgende (til ca 4-5 personer):
Personlig, ikke kjempe fan av surkål, men lager man det selv smaker det mye bedre, det er faktisk hevet over enhver tvil. Enkelt å lage er det også.
Du trenger følgende (til ca 4-5 personer):
- 3/4 hodekål
- 1-2 gule epler (i biter eller tynne strimler).
- 3-4 sjalottløk (finhakkes)
- spisskummen (jeg brukte en good dæsj)
- 1-2 ts karve
- hvitvinseddik eller vanlig (smak litt til)
- vann, jeg brukte ca 4-5 dl som kokte inn
- salt og pepper
- litt sukker (jeg brukte sukrin)
Legg kål/løk/epler/karve/spisskummen lagvis.
Stekes forsiktig i litt smør. Rør godt og ofte, slik at det ikke blir brent. Ha deretter vann og eddik i.
Sett på lokk og la det koke på lav varme til du får riktig konsistens på surkålen. Smak til med sukker/salt og pepper.
Kokes under lokk i ca 1- 1.5 time - kok helt til vannet er fordampet. Serveres såklart til RIBBE!
- 3-4 sjalottløk (finhakkes)
- spisskummen (jeg brukte en good dæsj)
- 1-2 ts karve
- hvitvinseddik eller vanlig (smak litt til)
- vann, jeg brukte ca 4-5 dl som kokte inn
- salt og pepper
- litt sukker (jeg brukte sukrin)
Legg kål/løk/epler/karve/spisskummen lagvis.
Stekes forsiktig i litt smør. Rør godt og ofte, slik at det ikke blir brent. Ha deretter vann og eddik i.
Sett på lokk og la det koke på lav varme til du får riktig konsistens på surkålen. Smak til med sukker/salt og pepper.
Kokes under lokk i ca 1- 1.5 time - kok helt til vannet er fordampet. Serveres såklart til RIBBE!
No comments:
Post a Comment