Papaya salaten er svært enkel og lage selv for deg som aldri har laget det før (kan være kjekt å ha smakt den, slik at man har en viss følelse av hvordan sluttproduktet skal smake). For oss som har vært i Thailand er dette i alle fall en rimelig vanlig og ikke minst velsmakende rett. Noe av det som jeg personlig synes gjør den god, er de ristede peanøttene!
Foto: Elisabeth B Normann
P a p a y a s a l a t :
Du trenger...
2-3 hvitløksfedd
Chili etter behov (det skal være litt futt i denne retten! Anbefaler små, grønne chili!)
1-2 ts rekepasta, jeg brukte nesten to, men det ble nesten litt for mye, smak heller til.
Brekkbønner - en god dæsj - renskes og deles i tre-fire biter.
Tomater - bruk gjerne tomater med litt smak, de norske er fryktelig smakløse.
Papaya - ikke for stor - skal deles i tynne strimler.
Gulrot - ei holder - strimles.
Saus (dressing).
3-4 spiseskjeer med fiskesaus
En god dæsj limesaft, bruk ca en lime (minst)
sukker
kaffirlimeblad, jeg brukte tørkede, ca 1 ts.
koriander etter smak og behag, mye er best :) (fersk!!!)
Peanøtter - ristes på plata i ett par min til de blir lett brune og lukter godt :)
Hvitløk, chili, rekepasta blandes (knust til pasta). Hell deretter i fiskesausen, limesafta, sukkeret, kaffirlimeblad, litt koriander og rør.
Bland grønnsakene i en bolle....hell dressingen over...rør godt slik at dressingen trekker seg godt inn. Merk, det blir en del væske av dette.
Rist peanøtter, strø over, finhakk koriander og dryss over. Server :) Vel bekomme....
Send meg gjerne en liten tilbakemelding om du lager denne. Jeg synes det smakte kjempegodt, men det ble litt sterkt så det holdt som forrett til vårt thaimåltid :) Passer nok best som det også, da det kan bli voldsomt med dette som hovedrett!:) Lykke til!
Oppskriften er hentet fra Anders Viestads bok "Smak av krydder...." :) Løp og kjøp, den har masse gode oppskrifter!
kaffirlimeblad, jeg brukte tørkede, ca 1 ts.
koriander etter smak og behag, mye er best :) (fersk!!!)
Peanøtter - ristes på plata i ett par min til de blir lett brune og lukter godt :)
Hvitløk, chili, rekepasta blandes (knust til pasta). Hell deretter i fiskesausen, limesafta, sukkeret, kaffirlimeblad, litt koriander og rør.
Bland grønnsakene i en bolle....hell dressingen over...rør godt slik at dressingen trekker seg godt inn. Merk, det blir en del væske av dette.
Rist peanøtter, strø over, finhakk koriander og dryss over. Server :) Vel bekomme....
Send meg gjerne en liten tilbakemelding om du lager denne. Jeg synes det smakte kjempegodt, men det ble litt sterkt så det holdt som forrett til vårt thaimåltid :) Passer nok best som det også, da det kan bli voldsomt med dette som hovedrett!:) Lykke til!
Oppskriften er hentet fra Anders Viestads bok "Smak av krydder...." :) Løp og kjøp, den har masse gode oppskrifter!
No comments:
Post a Comment