Thursday, August 4, 2011

Hjemmelaget chili og ingefær suppe (med laks!)



L a k s e s u p p e

Ingredienser:
Fisk (kan godt være noe annet en laks, det gjør seg kanskje bedre med lys fisk).
Vann
Fiske saus (kraft e.l.)
Buljong om du vil (jeg brukte en liten terning fiskebuljong)
Ingefær
Chili (jeg brukte en halv grønn chili)
Sjalottløk
Gulrot (det var ikke så verst faktisk!)
Lime blad (lime leaf)
Hvitløk
Koriander (fersk)
En liten dæsj sukker..

Fremgangsmåte:
Kok opp vann, putt ingrediensene i. Vurder hvor lenge fisken trenger å koke, slik at du ikke koker den ihjel. Sjekk opp koketiden på fisken.

Server. Pynt med fersk koriander.
_____________________________________________________________
Salmonsoup with ginger and chili...

Fish
Chilis, ginger, cilantro, garlic (1 clove), lime leafs, fish stock or fish sauce, salt/pepper, sugar, maybe some acid like lemon or lime(?)..water of course.

Bring to boil, out everything in the pot, stir....make sure you don't overcook your fish.

Bon appetit!:)


No comments:

Post a Comment