Tuesday, October 28, 2014

Syltet rødløk

Syltet rødløk.

Fant ut at jeg skulle teste dette etter å ha smakt det flere steder. Synes den syrlige smaken er veldig godt til blant annet litt godt krydret mat. Har tenkt å servere det til pulled pork. Det gjenstår bare å se om det smaker like godt når man har laget det selv.

Fant flere oppskrifter på dette på nettet og kombinerte det hele til en egen blanding.

Jeg brukte (du trenger):
- rødløk (jeg brukte fire stykk).
- ca 2 dl hvitvinseddik
- ca 2 dl sukker (jeg brukte brunsukker, da jeg ikke hadde noe annet. Mulig det er bedre med vanlig).
- ca 3 dl vann
- salt
- hel pepper
- saften av en lime og litt saft fra en sitron, pluss litt revet sitronskall.

La dette koke opp. Puttet deretter løken i laken og lot det trekke og bli kaldt, før jeg helte det over i et Norgesglass. 

Visstnok skal det smake greit etter ett par timer i kjøleskapet, men det er nok bedre om det får stått noen dager. Du kan endre oppskriften litt som du vil alt ettersom hvor mye du trenger. Jeg tror også at det hadde vært godt med enten timian, rosmarin eller fersk chili som en liten smaksforsterker. 

Nå gjenstår det bare å smake på herligheten.

Hentet inspirasjon fra disse to sidene: 

No comments:

Post a Comment