Sunday, December 22, 2013

De brente mandlene...anno 2013.

Enkel julegave når folk allerede har alt de trenger og mer til. Brente mandler dufter deilig og minner deg på en kald vinterdag, tuslende hånd i hånd med din kjære i de brosteins belagte gatene i København eller hvilken som helst annen by som kan tilby brente mandler/nøtter av ett eller annet slag. Det minner meg om en varm vårdag i Lisboa, hvor gateselgerne solgte ristede nøtter.

Nostalgi til side, slik lager du "brente" mandler (de skal ikke brenne seg dog!). 

Du trenger (her har jeg funnet oppskriften en eller annen plass på nettet - det er rett og slett ikke snakk om hjernekirurgi, derfor ingen kilde!)Husker ikke om jeg har lagt den ut tidligere. Men da får det heller ligge på nettet i to ulike variasjoner. Denne går som den nostalgiske.

250 gram mandler (med skall)
100 gram sukker
1 dl vann

Kokes opp i en kjele eller ei panne. Plata trenger ikke å være for varm, da det etterhvert kan lett brenne seg. Etter det har kokt opp vil du merke at sukkeret blir som du ser på det første bildet. Rør ganske ofte. Etterhvert vil sukkeret smelte (når vannet har fordampet) og man vil få en slags karamellisering. Da er det svært viktig at du vender mandlene ganske ofte slik at de ikke brenner seg, demp gjerne varmen på plata også. Når det meste av sukkeret har smeltet legger du det hele over på en langpanne dekket med bakepapir.


Voila., julegaven er i boks:) Bruk gjerne et gammelt syltetøyglass og fin en stoffbit++ Ble ganske fint, ble det ikke?:)

GOD JUL!

No comments:

Post a Comment